Durant el mes de febrer.

Autors del mes: Per Wahlöö i Maj Sjöwall.

L’assassinat de la jove Roseanna —el cos de la qual és trobat a una resclosa entre el canal Göta i el llac Vättern— i la seva complicada investigació, és l’inici d’una de les sèries més celebrades de la novel·la negra-criminal: la protagonitzada per Martin Beck, comissari de la brigada d’homicidis d’Estocolm.

La sèrie va ser escrita entre 1965 i 1975 pels periodistes suecs Per Wahlöö i Maj Sjöwall i consta de deu novel·les on van aconseguir fer un relat creïble i crític de la Suècia de l’època, falsament modèlica com a societat i plenament lligada al capitalisme occidental.

Però, tan importants com les trames de les investigacions i les crítiques polític-socials són els fidedignes retrats de personatges, allunyats dels estereotips habituals de la novel·la policíaca clàssica. Reconeguts pioners de la novel·la negra-criminal nòrdica.

A més, en el marc del festival literari BCNegra que se celebra del 5 a l’11 de febrer i enguany dedicat als i les espies i l’espionatge, la Biblioteca us proposa una nova exposició amb novel·les, assajos, còmics i pel·lícules vinculades a aquestes temàtiques.