Fons

Poeta i arquitecte, catedràtic de Càlcul d’Estructures de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona. Resident a Sant Just Desvern, Joan Margarit (Sanaüja, 1938 – Sant Just Desvern, 2021) fou i és el nostre poeta local i dóna nom a la nostra biblioteca. L’any 2019 li van atorgat el Premi Cervantes, el guardó més important de les lletres que concedeix el Ministeri de Cultura.

A la biblioteca tenim un fons especial dedicat a l’autor i a la seva important obra.

Ubicada a la planta baixa (i al nostre magatzem) trobareu tota classe de documents (llibres, revistes, audiovisuals…) centrats en el municipi de Sant Just Desvern i en la seva comarca. Així com llibres escrits per autors locals.

Ubicat a la planta baixa, és un espai on trobaràs guies de viatge, guies d’excursions, de rutes de senderisme, d’escalada i ascensions, així com revistes especialitzades i una bona selecció de literatura de viatges.

Ubicat a la planta baixa, en aquest espai trobareu tota mena de llibres de cuina i gastronomia: receptaris, llibres de cuina d’autor, sobre aliments i productes, llibres sobre cuina sana, nutrició i veganisme, sobre begudes i postres… A més de revistes especialitzades, pel·lícules i llibres de ficció centrats en el món de la gastronomia.

Ubicat a la primera planta de la biblioteca trobareu el nostre fons d’audiovisuals, amb la següent divisió:

  • Cinema: pel·lícules de ficció i documentals realitzats des dels anys 70 del segle passat, aproximadament, fins a l’actualitat. Ordenades per títol, de l’A a la Z.
  • Cinema clàssic: els anomenats «clàssics» de la història del cinema, des de pel·lícules del període no sonor, fins als films dels anys seixanta del segle XX. Classificades, tanmateix, de l’A a la Z.
  • Sèries: les millors sèries produïdes per a televisió i plataformes, en format DVD i agrupades per ordre nominal i per temporades.
  • Música: Si sou uns melòmans i gaudiu de la música en format CD, en la nostra secció musical trobareu de tot: des de música clàssica fins a tota mena de discos de les tendències més variades de la música popular: jazz, soul, blues, pop, rock, rap, bolero, música tradicional, nadales… així com bandes sonores, música d’espectacles i música de ball.

Des de clàssics fins a ficció contemporània, passant per totes les tendències i gèneres literaris: novel·la policíaca, històrica, romàntica, eròtica, d’aventures, de ciència-ficció, de fantasia, d’humor, de terror… I les obres de teatre més conegudes i les més recents, i tota mena de poemaris, especialment d’autors catalans. La ubicació d’aquest fons és a la planta primera.

Sagues d’aventures, fantasia i ciència-ficció, novel·les de misteri i thrillers, novel·les romàntiques i de temes actuals, i, evidentment, els clàssics literaris per a joves de sempre. La ubicació d’aquest fons és a la planta primera.

Novel·les gràfiques i còmics d’autors d’arreu del món: espanyols, europeus, nord i sud-americans, africans i asiàtics, amb un espai específic per al manga japonès. També trobaràs assajos i guies sobre els còmics, la seva història i els seus autors. La ubicació d’aquest fons és a la planta primera.

Llibres de no-ficció dels més diversos àmbits de coneixement: ciències pures i aplicades, tecnologia, història, filosofia, religions, literatures, lingüística, idiomes, arts, esports, ciències socials, ensenyament, psicologia, autoajuda, administració pública… Tots a la planta baixa de la biblioteca.

A la primera planta, compartint espai amb les pel·lícules i els discos musicals, trobareu els llibres sobre cinema i música.

Ubicat a la primera planta, compartint espai amb els còmics, trobareu el nostre fons de revistes i premsa escrita.