Exposició "Sobreviure a l'Holocaust".

El 27 de gener es commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i la Biblioteca, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Sant Just, ha preparat aquesta exposició per posar veu a aquells testimonis catalans que foren supervivents dels camps d’extermini nazis. Dones i homes que van ser capaços d’escriure sobre aquelles experiències, que van poder fotografiar aquells instants, i que van descriure i testimoniar a pròpia veu, en xerrades i col·loquis, aquell horror. Testimonis, doncs, que han de servir —tant a nosaltres com a les futures generacions— perquè aquells esdeveniments no tornin a repetir-se mai més.

A la mostra, a més de les biografies particulars d’aquells supervivents, trobareu llibres biogràfics, novel·les, còmics i pel·lícules, centrats en aquestes temàtiques.

També podeu consultar el llibret “Sobreviure a l’Holocaust” amb les històries i fotografies dels supervivents protagonistes de l’exposició. 

Dimecres 24 de gener, a les 17 h al Claustre de Les Escoles, es commemorà el Dia Internacional en record a les víctimes de Mauthausen amb la lectura del manifest, es van interpretar 4 peces musicals a càrrec dels Taller de Música, una lectura de 3 escrits a càrrec del CES (fragments del llibre “El violí d’Auschwitz”) i s’inaugurà una exposició cedida per Amical de Mauthausen. Organitza l’Arxiu Municipal de Sant Just, amb la col·laboració d’Amical Mathausen i el Centre d’Estudis Santjustencs.