Fons Especial Joan Margarit

Aquest fons està format per tota la producció editorial de l’escriptor i poeta Joan Margarit, del qual rep el nom la biblioteca de Sant Just Desvern.
Inclou:

A part dels títols publicats per l’autor, s’inclou qualsevol document que parli sobre l’escriptor, així com llibres en els quals hagi participat ja sigui a través de pròlegs, articles o altres col·laboracions que hagi fet.

Inauguració de l'Espai Joan Margarit

El 21 de març de 2023 es va inaugurar un nou espai a la biblioteca, dedicat a la memòria del poeta que li dona nom, que allotja i des d’on es pot consultar el fons especial Joan Margarit. També hem elaborat una guia de lectura amb una àmplia selecció de la seva obra publicada i que podeu consultar en el següent enllaç Guia de Lectura Joan Margarit

L’acte d’inauguració, celebrat al Jardí de Can Ginestar, va ser amenitzat per l’actriu santjustenca Clara Segura, que va fer un recital de poemes, i la música de Carles Margarit, saxofonista i fill del poeta.

Recital poètic en record de Joan Margarit

El 20 de març de 2022 va tenir lloc a Can Ginestar l’acte “En record de Joan Margarit”, un homenatge al poeta santjustenc tot coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia. El recital va ser enregistrat i es pot veure al canal de Youtube de la biblioteca.