Notícies

Exposició Joan Salvat-Papasseit

Exposició Joan Salvat-Papasseit. Aprofitem un triple esdeveniment, el Dia Mundial de la Poesia (21 de març), la Primavera Literària i el centenari de la seva mort (1924-2024), per dedicar un espai expositiu al poeta Joan Salvat-Papasseit. La seva vida va ser curta però intensa, estretament vinculada a la maror política, literària i artística d’aquelles primeres dècades del segle xx; uns anys inquiets i molt fructífers culturalment. És l’època de les primeres avantguardes i Salvat-Papasseit es deixarà arrossegar redactant manifestos, editant Un enemic del Poble i altres revistes de caràcter avantguardista i reivindicatiu, i creant i publicant els seus poemes i poemaris, vitalistes, entusiastes, amens i, alhora, arriscats i experimentals. En aquesta exposició, ubicada a la planta baixa de la biblioteca, descobrirem la vinculació del poeta amb Sant Just Desvern, així com esclats de la seva vida i la seva obra. També podeu consultar el fulletó informatiu de l’exposició en format pdf clicant l’enllaç.

Exposició 8M “Estimem-nos totes”

Exposició 8M “Estimem-nos totes”. La Biblioteca Joan Margarit dedica un espai a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Trobareu una exposició bibliogràfica amb obres de i sobre dones per tal de crear consciència, coneixement i empoderament. Dins del programa del Dia Internacional de la Dona 2024.

Avís: Reobertura de la sala infantil

Finalització de les tasques de manteniment i reobertura de la Sala Infantil. ATENCIÓ! La Sala Infantil de la biblioteca reobre després d’haver estat tancada durant 15 dies per tasques de manteniment. Amb aquesta millora necessària en la il·luminació de la sala gaudirem d’un millor confort visual. Gràcies per la vostra paciència!

Autors del mes: Maj Sjöwall i Per Wahlöö

Durant el mes de febrer. Autors del mes: Per Wahlöö i Maj Sjöwall. L’assassinat de la jove Roseanna —el cos de la qual és trobat a una resclosa entre el canal Göta i el llac Vättern— i la seva complicada investigació, és l’inici d’una de les sèries més celebrades de la novel·la negra-criminal: la protagonitzada per Martin Beck, comissari de la brigada d’homicidis d’Estocolm. La sèrie va ser escrita entre 1965 i 1975 pels periodistes suecs Per Wahlöö i Maj Sjöwall i consta de deu novel·les on van aconseguir fer un relat creïble i crític de la Suècia de l’època, falsament modèlica com a societat i plenament lligada al capitalisme occidental. Però, tan importants com les trames de les investigacions i les crítiques polític-socials són els fidedignes retrats de personatges, allunyats dels estereotips habituals de la novel·la policíaca clàssica. Reconeguts pioners de la novel·la negra-criminal nòrdica. A més, en el

Exposició “Sobreviure a l’Holocaust”

Exposició “Sobreviure a l’Holocaust”. El 27 de gener es commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i la Biblioteca, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Sant Just, ha preparat aquesta exposició per posar veu a aquells testimonis catalans que foren supervivents dels camps d’extermini nazis. Dones i homes que van ser capaços d’escriure sobre aquelles experiències, que van poder fotografiar aquells instants, i que van descriure i testimoniar a pròpia veu, en xerrades i col·loquis, aquell horror. Testimonis, doncs, que han de servir —tant a nosaltres com a les futures generacions— perquè aquells esdeveniments no tornin a repetir-se mai més. A la mostra, a més de les biografies particulars d’aquells supervivents, trobareu llibres biogràfics, novel·les, còmics i pel·lícules, centrats en aquestes temàtiques. També podeu consultar el llibret “Sobreviure a l’Holocaust” amb les històries i fotografies dels supervivents protagonistes de l’exposició.  Dimecres 24 de gener, a les 17