Notícies

Horari de Nadal del servei de biblioteca

Horari del servei de biblioteca per Nadal. Del 16 de desembre al 6 de gener, la biblioteca oferirà els seus serveis en horari especial intensiu: de dilluns a dijous de 15.45 a 20.15 h. divendres i vigílies de 10 a 13.30 h. Els dies festius, així com els dissabtes 21, 28 de desembre i 4 de gener, romandrà tancada. Vegeu horaris especials d’obertura de l’aula d’estudi. Tot l’equip de la biblioteca us desitja un Bon Nadal i feliç any nou!

Autora del mes: Daphne du Maurier

Durant el mes de desembre. Autora del mes: Daphne du Maurier (Londres, 1907-Cornualla, 1989). De família benestant, Daphne du Maurier va viure bona part de la seva vida a la mansió de Menabilly, ubicada al singular comtat de Cornualla a la costa del sud-oest d’Anglaterra; entorn fascinant que, sens dubte, va inspirar no poques de les seves ficcions. Menabilly es va reflectir en Manderley, la residència a prop del mar que és l’escenari de Rebecca, la seva novel·la més coneguda, publicada el 1938, que Alfred Hitchcock va portar al cinema dos anys després, amb gran èxit. La seva capacitat per tramar històries inquietants i melodramàtiques la va convertir en una escriptora molt popular, tant és així que altres obres seves també van ser adaptades a les pantalles: La posada Jamaica (1936), La cala del francès (1941), La cosina Rachel (1951), Els ocells (1952), Ara no miris (1971), etc.

Torna el Bibliorecapte a la Biblioteca

Torna el Bibliorecapte a la Biblioteca Joan Margarit. Com cada any col·laborem, juntament amb l’Ajuntament i Càritas Sant Just Desvern, en la recaptació d’aliments per tal de recolzar a les persones del municipi que ho necessitin. Porta aliments i emporta’t revistes de regal a canvi. Del 25 de novembre al 20 de desembre. Els aliments que es necessiten recaptar aquest any són: Oli d’oliva Arròs Llaunes de sardines i tonyina Llenties i cigrons (pots de vidre o secs) Galetes Fruits secs Neules, torrons i polvorons Gràcies per la vostra col·laboració, tota ajuda és benvinguda!

Autor del mes: Luis Landero

Durant el mes de novembre. Autor del mes: Luis Landero (Alburquerque, Badajoz, 1948). Luis Landero és un dels més destacables escriptors en llengua castellana en actiu. Novel·lista, principalment, però també autor de columnes i articles per a la premsa, així com de textos autobiogràfics. Escriptor tardà —anteriorment va treballar en els més diversos oficis—, va irrompre amb força al panorama literari espanyol amb Juegos de la edad tardía (1989), una primera novel·la que li va fer merèixer el Premi de la Crítica i el Premi Nacional de Narrativa. A aquest sensacional debut el van seguir llibres com El mágico aprendiz (1999), El guitarrista (2002), Hoy, Júpiter (2007), El balcón en invierno (2014), Lluvia fina (2019), Una historia ridícula (2022) o La última función (2024). Escriptor de prosa polida, precisa i sense floritures, amb un ampli lèxic, i amb un bon domini de les estructures, els temps i les veus narratives.

Autora del mes: Karen Blixen (aka Isak Dinesen)

Durant el mes d’octubre. Autora del mes: Karen Blixen (aka Isak Dinesen, 1885-1962). Un període molt important de la vida de Karen Blixen (cèlebre literàriament pel seu pseudònim Isak Dinesen) el coneixem per Memòries d’Àfrica, la popular pel·lícula que va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula de l’any 1985. El film estava basat en la novel·la autobiogràfica que Dinesen va publicar el 1937 sobre els anys —de 1913 a 1931— que va viure a l’Àfrica Oriental Britànica, on, juntament amb el seu marit i posteriorment sense ell, va administrar una plantació de cafè de propietat familiar. Posteriorment a «l’aventura africana», Blixen es va establir a la granja familiar de Rungsted (Dinamarca) on va escriure la major part de la seva obra; sobretot relats i especialment El festí de Babette, una joia que va ser adaptada magistralment al cinema l’any 1987, i que també va merèixer i guanyar l’Oscar a la