Notícies

Horari d’Estiu

Horari d’estiu del servei de biblioteca. A partir del 15 de juny i fins al 15 de setembre, la biblioteca farà horari especial d’estiu: Tardes de dilluns a dijous: de 15.45 a 20.15 h. Matins de dijous i divendres: de 10.00 a 13.30 h. Dissabtes: TANCAT. Dilluns 24 de juny la biblioteca romandrà tancada per dia festiu. Tancat per vacances del 5 al 31 d’agost (ambdós inclosos). Podeu consultar els horaris de les biblioteques de proximitat. Us desitgem un bon estiu ple de lectures!

Autor del mes: Claudio Magris

Durant el mes de juliol. Autor del mes: Claudio Magris (Trieste, 1939). Germanista de nivell mundial, professor i catedràtic a les universitats de Torí i Trieste, i especialista en literatura centreeuropea, especialment austríaca (Joseph Roth, Robert Musil, Arthur Schnitzler…), Magris, a més d’escriure importants estudis sobre literatura moderna, és un dels principals narradors contemporanis en llengua italiana. Autor de llibres plens d’històries, anècdotes i reflexions com El Danubi (1986), Microcosmos (1997), A cegues (2005), El viatjar infinit (2005) o Temps curvilini a Krems (2019), on els llindars entre la ficció, l’assaig i la narrativa de viatges es dilueixen i es fusionen. Va estar casat amb l’escriptora Marisa Madieri (1938-1996), també, com Magris, interessada als seus escrits pels contrastos socials i culturals de Trieste, els seus habitants i la seva perifèria.

Equipaments i biblioteques de proximitat

Horaris i serveis dels equipaments de proximitat. Són diversos els equipaments pròxims a la biblioteca que obren els mesos d’estiu, oferint horaris i serveis que complementen el nostre horari d’obertura. Si cerqueu un espai on poder estudiar, el Centre Cívic Soledat Sans obre les tardes de dilluns a divendres de 16 a 21 h i els matins de dimarts, dijous i dissabte de 10 a 13 h. També podeu consultar els horaris de les biblioteques més properes i anar a estudiar o fer ús del servei de préstec amb el carnet de biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Esplugues de Llobregat: Biblioteca Pare Miquel. Sant Joan Despí: Biblioteca Miquel Martí i Pol. Sant Joan Despí: Biblioteca Mercè Rodoreda. Sant Feliu de Llobregat: Biblioteca Montserrat Roig. Molins de Rei: Biblioteca El Molí.

Autora del mes: Ana María Matute

Durant el mes de juny. Autora del mes: Ana María Matute (1925-2014). Premi Planeta 1954 (per Pequeño teatro, escrita als disset anys!), Premi de la Crítica i Nacional de Literatura el 1958 (Los hijos muertos), Premi Nadal 1959 (Primera memoria), Premi Nacional de Literatura Infantil 1984 (Solo un pie descalzo), Premi Nacional de las Letras l’any 2007, Premi Cervantes 2010, candidata espanyola al Premi Nobel de Literatura, acadèmica de la Real Academia Española… Matute va ser una de les firmes més importants de la literatura espanyola de la segona meitat del segle xx: autora d’una singular i distintiva obra que es pot dividir en dues etapes: una primera, en la que abraça el realisme (però amb elements no del tot «reals»), i una segona etapa, des dels anys setanta, en la que se serveix de la fantasia per incidir en les contradiccions de la mateixa realitat.

Autor del mes: Joseph Conrad

Durant el mes de maig. Autor del mes: Joseph Conrad (1857-1924). La vida de Conrad podria ser perfectament una novel·la seva: nascut a Berdítxiv, actual ciutat ucraïnesa però aleshores polonesa i pertanyent a l’imperi rus, va quedar orfe amb dotze anys i quatre anys més tard va traslladar-se a Marsella on va començar el seu periple de mariner, primer a navilieres franceses i anys després a la marina mercant anglesa; entremig va col·laborar amb els carlistes espanyols. El 1886 es nacionalitzà anglès, i això li va permetre accedir a l’escala d’oficials de la Royal Navy. El 1894 escriurà la seva primera novel·la i deixarà la marina per dedicar-se a l’escriptura, sobretot de novel·les i relats. La seva obra, clau per a la literatura del segle xx, no està exempta d’influències romàntiques i d’elements realistes, un realisme que es nodreix de les seves pròpies experiències marineres al voltant del món.