Notícies

Horari d’Hivern

Horari d’Hivern A partir del 16 de setembre i fins el 14 de juny de 2024, l’horari de la biblioteca és el següent: Tardes: de dilluns a divendres de 15.45 a 20.15 h. Matins: dimarts, dijous i dissabtes de 10.00 a 13.30 h. Tancat els dies: 12 d’octubre, 1 de novembre i del 6 al 10 de desembre (Pont de la Puríssima). La biblioteca farà horari especial per Nadal i Setmana Santa 2024.

Autora del mes: Shirley Jackson

Durant el mes de setembre. Autora del mes: Shirley Jackson (1916-1965). El 26 de juny de 1948 el setmanari The New Yorker publicava un conte titulat The Lottery (La loteria), escrit per una autora de relats curts anomenada Shirley Jackson. La seva publicació va generar un notable rebombori entre els sectors socials nord-americans més retrògrads i piadosos, aquells als que precisament el relat criticava. Avui dia, The Lottery és un dels relats més significatius de la literatura nord-americana contemporània. Shirley Jackson va morir jove, amb 48 anys, però va deixar-nos tota una col·lecció d’escrits i relats, i sis novel·les, entre elles dues fonamentals i inspiradores per a escriptores i escriptors posteriors: La maledicció de Hill House (1959) i Sempre hem viscut al castell (1962), ambdues inquietants i aterridores; segell Jackson.

Tornem de les vacances!

L’1 de setembre tornem a obrir després de l’aturada per les vacances, amb energia renovada i ganes de retrobar-nos amb tots i totes vosaltres! Fins al 15 de setembre la biblioteca obre en horari d’estiu: de dilluns a dijous de 15.45 a 20.15 h, dijous i divendres de 10 a 13.30 h. A partir del 16 de setembre farem l’horari habitual: De dilluns a divendres de 15.45 a 20.15 h. Dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 13.30 h. Bona tornada!

Tanquem per vacances del 7 al 31 d’agost

Tanquem per vacances del 7 al 31 d’agost. La Biblioteca Joan Margarit romandrà tancada per vacances del dilluns 7 al dijous 31 d’agost, així com la masia Can Ginestar. Les bústies del C/Bonavista estaran obertes tot el mes d’agost per facilitar el retorn esglaonat dels documents que teniu en préstec. Podeu consultar l’horari de les biblioteques públiques més properes en el següent enllaç. Tornem l’1 de setembre! Bon estiu!

Disponible el mapa-guia del Parc Natural de Collserola

Disponible el mapa-guia del Parc Natural de Collserola La biblioteca Joan Margarit forma part del projecte Parcs i Biblioteques… Naturalment! Collserola, una iniciativa que pretén apropar la lectura i la natura tot convidant a descobrir l’entorn natural més proper: la Serra de Collserola. Per això organitza algunes activitats (exposicions, xerrades, tallers…) i també és dipositària de materials de difusió, com el mapa guia del Parc Natural de Collserola publicat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. A la vidriera del carrer Bonavista trobareu un “aparador” on es poden consultar els itineraris del parc i un cartell amb informació virtual accessible amb codis QR. La biblioteca disposa d’exemplars d’aquest mapa guia per a qui ho demani. Us animem a descobrir camins i rutes de l’entorn natural de Collserola i compartir les vostres fotografies amb el hashtag #Parcsibiblios.