Seccions

La sala es divideix en diverses seccions:

Fons d’imaginació

És l’espai destinat als contes i les històries sobre diferents gèneres i temàtiques. Estan classificats per edats recomanades en funció de l’itinerari lector de cada infant:

  • Gomet blau: llibres de 0 a  6 anys. Inclou els llibres per a nadons i per als infants que encara no s’han iniciat en la lectoescriptura. Estan classificats per temàtiques identificats amb pictogrames.
  • Gomet vermell: llibres de 6 a 10 anys. Contes per als infants que comencen a llegir sols. Hi ha diversos nivells de complexitat en funció de les necessitats de cada lector.
  • Gomet verd: llibres de 10 a 13 anys. Llibres d’històries amb un contingut més elaborat sobre diferents gèneres com por i misteri, aventura, fantasia, humor, etc.

Aquestes lectures es complementen amb altres gèneres com:

  • Còmic i manga
  • Poesia i teatre
  • Pel·lícules i música
  • Revistes

Contes en altres llengües: disposem d’un fons en diverses llengües com anglès (IE), francès (IF) i alemany (ID).

Fons de coneixements

En aquesta secció es troben els llibres que tracten temes com les matemàtiques o la història.

Per a tots els lectors que siguin curiosos i vulguin conèixer perquè i com funcionen les coses. Estan classificats amb números del 0 al 9 .

Racó de Famílies

La sala infantil disposa d’un espai adreçats a persones relacionades amb el món dels infants: mares i pares, docents i educadors, monitors de lleure, etc.

Es poden trobar llibres i revistes sobre embaràs,  lactància,  criança,  salut i nutrició infantil, literatura, educació i puericultura, jocs i entreteniment per als infants i joves.

La biblioteca elabora guies de lectura i recursos sobre temes relacionats amb les necessitats i interessos dels infants i els adolescents.

Espai de petits lectors

Espai familiar per als infants de 0 a 3 anys que convida a crear un primer vincle del nadó amb el llibre i la lectura. Gaudir de l’essència.

Inclou materials per jugar i estimular la seva imaginació i llibres de tapa dura, de diferents mides, textures pensats per aquesta franja d’edat.